Tips Tips op een mannelijke uitstraling te behouden zijn er in overvloed. Allereerst is het belangrijk 9 Kritische vragen Sommige mannen hebben ongekend succes bij de vrouwen en dat zonder enige moeite terwijl anderen e Transformatie Een man worden betekend niet alleen een verandering van de buitenkant. De binnenkant, dus de pers

Trainen voor een goed lichaam

Dat een gespierd lichaam beter staat dan een dik lichaam is voor iedereen wel duidelijk. Iemand die fit is ziet er beter en gezonder uit dan iemand die niet fit is. Mensen die fit zijn voelen zich doorgaans beter dan mensen die niet fit zijn. Bezoek een of twee dagen per week de sportschool en varieer iedere week van spiergroep die u traint. Door in beweging te blijven en gericht spiergroepen te trainen traint je het effectiefste. Belangrijk is aan te merken dat wanneer je eenmaal in de sportschool bent, het uiterst belangrijk is dat je ook je best doet. Je kunt ook thuis trainen met behulp van trainingsvideo of gewoon af en toe aan sport doen bij een vereniging.

De eerste paar weken

In de eerste paar weken van de training zul je merken dat je snel successen boekt en dat de spieren duidelijker sterker aanvoelen en misschien is het al een beetje zichtbaar. In de eerste fase groeien spieren het snelste, vooral wanneer je lange tijd niet hebt getraind en de spieren lange tijd geen inspanningen hebben geleverd. De eerste paar weken is daarom ook wel een beetje ''tricky'' doordat je zelfvertrouwen een boost krijgt waarna je bij het behalen van de kleinste resultaten al snel het gevoel gaat krijgen om fit genoeg te zijn. Dit zorgt er voor dat je gaat minderen met trainen waardoor je de behaalde resultaten wel zult behouden maar niet verder gaat komen. Na een tijdje verdwijnt je zelfvertrouwen en begint het gevoel terug te komen een onmannelijk lichaam te hebben. Blijf vooral na de eerste paar weken en eerste resultaten dus doorzetten. Train juist meer en intensiever zodat je verschillen keer op keer gaat voelen en je de standaard hoger gaat leggen.

Train grote spiergroepen

Een tip voor het trainen van je lichaam is veel aandacht besteden aan grote spiergroepen als benen en rugspieren. Door deze goed en intensief te trainen wordt door het lichaam meer testosteron aangemaakt en worden groeien automatisch de kleinere spiergroepen mee. Wanneer je puur en alleen squats doet kun je dus ook bredere armen krijgen, alhoewel dit minder effectief is wanneer je ze ook traint.